Soğan kompresi topuk ağrısına ve soğuk algınlığına nasıl yardımcı olur ?

Topuk ağrısı sadece yetişkinlerde değil aynı zamanda çocuk ve ergenlerde de sık görülen bir sorundur. Ağrı genellikle topuğun altında veya hemen arkasında, Aşil tendonunun topuk kemiğiyle buluştuğu yerde olur.

Ayrıca topuğun ve ayağın içini veya dışını da kapsayabilir ve sert yüzeylerde yürümek ve ayağınıza tam oturmayan ayakkabılar giymekle daha da kötüleşir. Genellikle yavaş yavaş başlar ve hafiften şiddetliye doğru ilerler ve hatta hareketsiz hale gelebilir. Bazen tedaviye gerek kalmadan geçer ancak iltihaptan kaynaklanıyorsa kronikleşebilir.

Alternatif tıpta kullanılan halk ilaçları ve tarifler topuk ağrısı sorunlarının çözülmesine yardımcı olacaktır.

Çoraplardaki soğanın etkisi

Soğanlar sadece yemek pişirmede değil tıpta da yaygın olarak kullanılmaktadır. Soğanın antibakteriyel, antipiretik ve antiseptik özellikleri vardır. Soğan bazlı ilaçlar harici kullanım için yapılabilir. Soğanın faydalı özellikleri eski şifacılar tarafından biliniyordu. Antik çağlardan beri soğanın yaşam iksiri olduğu düşünülmüştür. Modern dünyada, içinde hangi vitamin kompleksinin bulunduğunu herkes bilmiyor – yemek masasındaki sürekli varlığı, insan vücudunu iyileştirmek için önleyici bir tedbir olarak kullanılabilir.

Soğanlar% 8 ila 14 oranında şeker içerir: fruktoz, sakaroz, maltoz ve insülin polisakarit. Çok miktarda mineral tuzu birikmesi nedeniyle bitki su-tuz metabolizmasını normalleştirir. Güçlü bir antihistaminik, antioksidan etkiye sahip kuvarsin içerir. Yatmadan önce çorabın içine soğan koyarsanız uçucu yağlar (allisin fitosit) yardımıyla odadaki hava bakteri, mantar ve enfeksiyonlardan arındırılacaktır. Bu işlemin vücut üzerinde antibakteriyel ve antipiretik etkileri de olacaktır.

Soğuk algınlığı olan bir çocuğun geceleri çorabın içine soğan koyması mümkün mü?

Soğuk havaların başlamasıyla birlikte çocuğun vücudu virüs ve bakterilerin saldırılarına karşı daha duyarlı hale gelir. Bunu yapmak için geceleri çocuğun çorabına yarım soğan koyabilirsiniz. Çocuğun odasındaki patojenik mikro iklimi yok etmek için yatağa doğranmış soğan koymak faydalı olacaktır. Komplikasyonları önlemek için hastalığın ilk günlerinde soğan ilaçlarının tüketilmesi gerekir. Çoğu ebeveyn soğuk algınlığı tedavisinde kişisel deneyime güvenir. 1-3 yaş arası bebekler için soğanların sadece ısıl işlemden sonra kullanılması tavsiye edilir.

Çinli şifacılar soğanı nasıl kullanır?

Ayaklara soğan koymak ilk kez eski Çin’de başlamıştır. İnsan ayakları, her biri belirli iç organlarla doğrudan etkileşime giren yaklaşık 7 bin sinir ucu içerir.

Geleneksel Doğu tıbbında Chi’nin iç enerjisinin yayıldığı enerji kanalları diye bir kavram vardır. Bu tür kanallara “meridyenler” denir. Meridyenlerin uyarılması biyolojik olarak aktif noktaya basılarak yapılır ve bu da çoğu hastalığın tedavisine yardımcı olur. Ayakkabıların sürekli giyilmesi nedeniyle kanallardan geçen enerji pasif hale gelir, bu nedenle şifacılar onu etkinleştirmek için iki ana yöntemin kullanılmasını önerir: çıplak ayakla yerde durmak veya soğan kullanmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir