Kazakistan kültürü dünya yayıncılık sahnesine taşındı: Bu yıl ilk kez düzenlendi

18 Nisan sabahı Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu’nun katılımıyla gerçekleşen açılış programına katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Açılış konuşmaları ve Kazakistan Edebiyatına yönelik panelle başlayan program B2B görüşmelerle devam etti ve iki gün sürdü. Doğu edebiyatlarını küresel çapta tanıtmayı, Kazakistan’ı bölgesel bir yayıncılık merkezi olarak kabul ettirmeyi amaçlayan etkinliğe, Türkçe konuşan ülkelerden Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Türkiye katılım sağladı.

18 ÜLKEDEN 60 YAYINEVİ KATILDI

Toplamda 18 ülkeden 60 yayınevinin katıldığı etkinliğe İngiltere, İtalya, Amerika, Endonezya, Malezya, Rusya, Çin, Hindistan, Moğolistan, İran, Arnavutluk, Kuveyt ve Lübnan’dan yayınevleri iştirak etti. Bu yıl 7.si düzenlenen Kazakistan’ın en büyük uluslararası kitap fuarı Avrasya Kitap Fuarı bünyesinde ilk defa düzenlenen Astana Publishing Fellowship programında iki gün süreyle yayınevi sahipleri, telif hakları ajansları, yayınevi editörleri, yazarlar ve telif sorumluları yer aldı.

QAZEXPO Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında dünya yayıncılık pazarları hakkında çeşitli sunumlar da yapıldı. Kazakistan’da 2024 yılının Yakutistan Kültür Yılı olarak ilan edilmesinden dolayı program kapsamında yayıncılara Yakut Müziği dinletisi gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinden Timaş, Ötüken, Erdem, Hayat, Doğan, Damla, Epsilon Yayınları, Karma Kitaplar ve Kitapsoft’un yanı sıra Akdeniz Agency ile organizasyonu düzenleyen Introtema Telif Hakları ve Tercüme Ajansı yetkilileri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir