Başarılı olmada şans faktörü şaşırtıyor

Aslında başarıya giden yolu kimse tam anlamıyla açıklayamaz. Bazı örnekler vererek daha önce başarılı olmuş insanların ortak özelliklerinden bahseden kişisel gelişim uzmanlarının yalanları insanları oyalamakta çok mahirdir. Başarı, onlarca hatta yüzlerce doğru kararın birbiri ardınca zincirleme şekilde sizin lehinize denk gelmesiyle alakalıdır. Olasılık sınırı her zaman sizi tetikleyecektir.

Aynı yerde, aynı yete­neğe ve aynı arzuya sahip biri, on üçüncü kara­rında fina­le ulaşırken dahi hata yapa­bi­lir.

Sürekli devam eden gayret, tesa­düfi fır­sat­lar­dan yarar­lanma şan­sını artı­rır. Buradan hareketle evrenin adil olarak, insanın hayat serüveninin liyakat ve azimle de ödüllenmesine vesile olduğunu söyleyebiliriz. Azim, sadece fırsatları yakalamamıza yardımcı olmaz aynı zamanda yeni fırsatlarla bizi bir sonraki iş tecrübemize hazırlar.

Başa­rı­sız­lık­lar kar­şı­sında ısrar etmek çok önem­li­dir. Yorul­ma­dan çalı­şan insan­lar hata­la­rın­dan daha faz­la­sını öğrenme eği­li­min­de­dir ve kolay pes etmez­ler. Sıkı çalışma çok önemli olsa da, her zaman kont­rol ede­me­di­ği­miz fak­tör­lere bağ­lı­yız.

Sonuç ola­rak, yak­la­şı­mı­mız hem çalışma eği­li­mi­nin öne­mini hem de şan­sın kaçı­nıl­maz etki­sini kabul eden daha den­geli bir görüşe yönel­me­li­dir. Bu sadece başa­rı­lara ve başa­rı­sız­lık­lara daha adil değer ver­me­mize izin ver­me­yecek, aynı zamanda bizi top­lum ola­rak daha empa­tik ve anla­yışlı hale geti­re­cek­tir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir