5500 Yıllık ‘Olağandışı’ Pozisyonlu İskeletler, ‘Mafya Tarzı’ İşkenceyi Açığa Çıkardı!

Fransa’da bir kazı sırasında bulunan ve 5 bin 500 yıldan uzun süre önce yaşamış iki kadına ait olduğu ifade edilen iskeletler, bugün İtalyan mafyası tarafından da kullanılan işkence yöntemine işaret etti. Duvar’da yer alan habere göre; Buna göre, iki kadın olasılıkla ‘incaprettamento’ olarak bilinen, kişinin boğazı ile ayak bileklerinin birbirine bağlandığı ve bacaklarının konumu dolayısıyla kendilerini boğdukları bir yöntemle öldürülmüştü. Yapılan inceleme, kadınların bir ‘kurban etme ritüelinde’ bağlanarak canlı gömülmüş olabileceğini gösterdi.

CNN International’ın aktardığına göre, araştırmacılar, 1985 yılında Fransa’nın güneyindeki Saint-Paul-Trois-Châteaux kasabasında bulunan üç kadın iskeletinin ‘olağandışı’ pozisyonlarını inceledi. İskeletler üzerinde yapılan inceleme, bu kadınlarının ikisinin işkence sonucu hayatını kaybetmiş olabileceğini ortaya koydu.

AVRUPA’DA 20 BENZER VAKA DAHA VAR

Araştırmacılar, bu süreçte ayrıca Avrupa’daki diğer arkeolojik kazı alanlarında bulunan iskeletleri de inceledi ve Fransa’dakine benzer 20 diğer vaka daha olduğunu buldu.

Öte yandan, Fransa’daki kazı alanındaki üçüncü kadın ise normal bir gömülme pozisyonundaydı. Araştırma sonuçlarının anlatıldığı makalenin yazarlarından biyoloji antropoloğu Éric Crubézy, “Onun nasıl öldüğünü bilmiyoruz. Ama üç kadını mezara aynı anda koyduklarını söyleyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

İskeletlerin bulunduğu bölge, yaz ekinoksunda Güneş’in doğuşu ile, kış ekinoksunda ise batışı ile bir hizada yer alıyor. Araştırmaya göre, bu, kazı alanının, mevsim geçişlerinde insanların da kurban edilmiş olabileceği ritüellerin düzenlendiği bir bölge olabileceğini gösteriyor. Crubezy, diğer bölgelerdeki benzer iskeletlere işaretle, “Avrupa’nın farklı bölgelerinde aynı kurban etme tipi vardı. Bu, acımasız olduğu için çok farklı… Kan yok ve hiç kimse birbirini öldürmüyordu. İnsanlar kendi kendilerini öldürüyordu” dedi. Fransa’daki kadınların da mezardaki pozisyonlarından hareketle mezara zorla konulmuş olduğu düşünülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir