Şimşek’ten Karatepe’ye tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile 4 saat 15 dakika süren görüşmesi sonrasında suskunluğunu bozdu.

Sabah saatlerinde AKP Milletvekili Faruk Çelik’in CHP’nin verdiği mesajları eleştiren mesajını X hesabından yeniden paylaşan Şimşek, daha sonra kendi mesajını da paylaştı.

Şimşek isim vermeden Karatepe’yi eleştirerek “Görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik. Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez” dedi.

Şimşek’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladım ve makamda görüştüm. 

Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan görüşmede gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık. 

Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik.

Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez.”

FARUK ÇELİK DE ELEŞTİRMİŞTİ

Faruk Çelik’in Şimşek tarafından yeniden paylaşılan mesajında da “CHP heyetinin Hazine Maliye Bakanımız ile görüşmelerden sonra yaptıkları açıklamalar etrafındaki tartışmaları hayretle izliyorum. CHP heyetinin açıklamalarından bir talimat listesi ile görüşmeye gittikleri anlaşılıyor. Burada bir rol karmaşası yaşandığı açık” ifadeleri yer almıştı.

Çelik, “İktidarın görevi politikaları belirlemek ve uygulamak, muhalefetin görevi iktidarın göremediğini düşündüğü şeyleri dillendirmek ve eleştirmektir. Bir talimat listesi dayatmak değil. Bu tutum Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin iyi niyeti ile bağdaşan bir yaklaşım değildir. Bu bir diyalogda değildir. Siyasi istismardır, popülizmdir. Ekonomimizin en son ihtiyaç duyduğu şeylerdir” demişti.

KARATEPE NE DEMİŞTİ?

Prof. Dr. Karatepe, Şimşek ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada “Görüşmede dört ana talep ilettik: Asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarına ciddi artış, tarımsal desteklerinin artırılması ve vergide adaletsizliğin giderilmesi. Bu dört taleple görüşmeye gittik ama dört saatlik görüşme sonunda acı reçeteyi vatandaşa çıkaran anlayışta bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük” demişti. 

Şimşek ve ekibi, başta asgari ücret, memur maaşları ve emekli aylıklarını enflasyon karşısında eriterek halka dönük acı reçete programı uyguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir