Pilav yiyen erkeklerin vay haline! Canan Karatay uyardı: ‘Tüketirken bir daha düşünün’

Erkeklerin önemli sorunlarından biri de kellik problemidir. Peki, pilav tüketiminin kellik sorununu tetiklediği doğru mu? Pilav yemeği hakkında çeşitli uyarılar yapan Canan Karatay bu soruna dair merak edilenleri tek tek açıkladı.

En çok tercih edilen yemeklerden pilav, Canan Karatay’a göre erkeklerde saç dökülmesine neden oluyor. Kelliğin insülin değeri ile bağlantısı olduğunu belirten Karatay, D vitamini ve omega 3 yetersizliğinin de kelliğe neden olduğunu belirtiyor.

Pirincin saç dökülmesine neden olduğunu aktaran Karatay, bunun tamamen bilimsel olduğunu ve kitabında yazdığını belirtti. Özellikle erkeklerin pilava daha düşkün olduğunu söyleyen Karatay, saç dökülmesinin temel sebeplerinden biri olduğunu vurguladı.

Saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler için önerilerde bulunan doktor, erkeklerin bol bol tereyağı, zeytinyağı ve omega 3 alması gerektiğini belirtti. Bol bol D vitamini ve B12 takviyesi almaları gerektiğini ekledi.

Aynı zamanda Karatay, “Saçınızın çıkmasını istiyorsanız cildinize iyi bakın, bol bol güneş banyosu yapın” diye konuştu. Pilav tüketimi, kellik probleminin yanı sıra birçok olumsuz yan etkiye neden olabilir. İşte diyabet riskini artıran pilavın sağlığa etkileri.

Beyaz pirinçteki lif, vitamin ve mineraller büyük ölçüde işleme sırasında kaybolur. Pilavın hızlı bir şekilde sindirilmesine ve kan şekerinin hızla yükselmesine neden olan bu durum tip 2 diyabet riskini artırır.

Özellikle sık tüketildiğinde, sürekli yüksek kan şekeri seviyeleri vücutta insülin direncine yol açabilir. Genellikle bol yağda kavrulup pişirilen pilavlar, yüksek kalorilidir. Fazla yağ tüketimi, kalp hastalıkları ve yüksek kolesterol gibi sağlık sorunlarına davetiye çıkarır.

Arsenik, doğada bulunan ve uzun vadede kansere yol açabilecek bir toksindir. Pirinç, diğer tahıllara göre daha fazla arsenik barındırabilir. Yani, bu zararlı maddeye maruz kalma riskiniz artabilir. Ayrıca tüketimin ardından vücutta yorgunluğa neden olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir