Cepheden kaçan İsrail yedek askerleri Tayland’a yerleşiyor

Kanal, Gazze’den veya işgal altındaki bölgelerden tahliye edilen askerlerin çoğunun Tayland’a gittiğini ve burada “İsrail kolonisine benzeyen bir şey” kurduklarını ortaya çıkardı.

Habere göre, tahliye edilenler ve birkaç aylığına Mescid-i Aksa’dan uzaklaşmaya karar verenler de dahil olmak üzere “7 Ekim kurbanlarının” (El Aksa Tufanı’nın) çoğu ve Gazze’de orduya katıldıktan sonra terhis edilen yedek askerler Tayland’ın plajlarına akın etti.
Lübnan sınırındaki Yukarı Celile’deki Dan yerleşiminden tahliye edilen Shahar Grady, ortağı ve üç çocuğuyla birlikte Asya ülkesine geldi ve şimdi yerleşim yerlerine dönebileceklerine dair bir işaret bekliyor.

“HAYATIMIZA SIFIRDAN BAŞLADIK”

Grady, “Bana gelince, eğer bana orasının güvenli olduğunu söylerlerse yarın Dan’e geri döneceğim.” dedi.

Gazze Şeridi’ndeki Atıf yerleşiminden kaçan Eileen Gilat ise şunları söyledi:

“Buraya lüks turizm için gelmedik, hayatımıza sıfırdan başladık.”

Gilat ve ailesi, 7 Ekim 2023’te Gazze sınırındaki yerleşim diye adlandırılan işgal birimlerine ve kamplara yönelik Aksa Tufanı Operasyonu’ndan sonra yaşadığı yerden kaçtı.

Gilat, “Gece yola çıktık, arabaya koştuk ve yola çıktık, yolda yanan makineler ve cesetler gördük. Acı verici bir deneyimdi.” dedi.

İki ebeveyn, iki çocuk, bir bebek ve bir köpekle birkaç ay aynı odada yaşadıklarını anlatan Gilat, daha sonra aldıkları kararla Tayland’a taşındılar.

İşgal altındaki toprakların kuzeyindeki Metulla’dan Tayland’a gelen Elad Kord ve eşi ise, Nova’da düzenlenen şaibeli parti sırasında bazı arkadaşları öldürüldüğünü söyledi.

Kord, savaşın ilk üç ayında cenazeler ve hastaneler arasında gidip geldiğini ancak artık ara verme zamanının geldiğine karar vererek Tayland’a gittiğini söyledi.

Han Yunus’ta el bombasıyla yaralanan ve rehabilitasyona sevk edilen yedek asker Şaked Kurdamani ise, eşi tedavi sırasında kısa bir süre ara vererek onu götürdüğü Tayland’da dinlenirken yaşadıklarını anlatmaya ikna etti.

Kurdamani, “Her yıl Anma Günü’nde arkadaşlarımın Herzl Dağı’ndaki mezarlarını ziyaret ediyorum. Bu yıl ne yazık ki savaş nedeniyle sekiz yeni arkadaşım ve meslektaşım eklendi, diğerleri ise Gazze’ye kaçırıldı.” dedi.

Habere göre Tayland’daki İsrailliler burada tamamen İbranice adetlerini uyguluyor.

İşgal ordusunun yayınladığı verilere göre, Gazze Şeridi’ne yönelik savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana yaralı İsrail askerlerinin sayısı 3 bin 581’e ulaştı.

Sadece 27 Ekim’de Gazze’de başlayan kara saldırılarında İsrail ordusundan 1.781 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun internet sitesine göre, savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana 282’si kara saldırılarında olmak üzere 634 İsrail askeri ve subayının öldürüldü.

Öte yandan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 36 binden fazla Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu ve yaklaşık 10.000 Filistinli, çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlığın ortasında kayboldu.

Arap Postası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir