2025 Oscar Ödülleri için En İyi Film tahminleri: Haluk Bilginer’in filmi de listede


Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2

Başrollerini Timothée Chalamet ve Zendaya’nın paylaştığı, Amerikalı yazar Frank Herbert’ün çok satan romanından uyarlanan Dune’un devam filmi “Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” gişedeki başarısıyla uzun süre adından söz ettirdi.

Film, Oscar yarışının güçlü adaylarından.

Blitz

Steve McQueen’in yönetmen koltuğunda oturduğu film, 2. Dünya Savaşı Londra’sında annesi Rita’nın İngiltere kırsalındaki güvenli bir yere gönderdiği 9 yaşındaki George’un destansı yolculuğunu konu alıyor.

Gladyatör 2

Oscar’da En İyi Film dahil beş ödül kazanan 2000 yapımı “Gladyatör” filmi, Ridley Scott imzasıyla yeniden beyaz perdeye dönüyor.

Nickel Boys

Colson Whitehead’in Pulitzer ödüllü romanından uyarlanan “Nickel Boys”, Florida’daki okulun zorlu sınavlarını birlikte atlatan iki genç arasındaki dostluğu anlatıyor.

Conclave

Kardinal Lawrence, dünyanın en gizli ve kadim olaylarından birine liderlik etmek, yeni bir Papa seçmekle görevlendirilir ve burada kendisini Kilise’nin temellerini sarsabilecek bir komplonun merkezinde bulur. Oyuncu Ralph Fiennes filmin başrolünde yer alıyor.

The Room Next Door

Pedro Almodóvar’ın yazıp yönettiği filmde Tilda Swinton, Julianne Moore ve Alessandro Nivola gibi oyuncular yer alıyor. Filmin konusuyla ilgili ise “Anne ve kızı arasındaki dram” açıklaması yapıldı.

Anora

Bu yıl 77’ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali’nde prestijli Altın Palmiye Ödülü, “Anora” filmiyle Amerikalı yönetmen Sean Baker’ın oldu.

Sean Baker’ın yazıp yönettiği filmde Mikey Madison, Paul Weissman gibi isimler yer alıyor.

The Piano Lesson

Denzel Washington’un oğlu Malcolm Washington imzalı filmde aile yadigarı olan aile piyanosuyla ne yapılacağına karar vermeye çalışan ve aile mirası ve daha pek çok temayla uğraşan Charles ailesinin hayatı anlatılıyor.

Emilia Perez

Jacques Audiard imzalı filmin oyuncuları arasında Zoe Saldana, Selena Gomez, Karla Sofía Gascón ve Adriana Paz yer alıyor.

Dört kadın oyuncu, 77’nci Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. Ödülü, Karla Sofia Gascon aldı. Fillmin yıldızı Karla Sofia Gascón, Cannes’da ödül kazanan ilk trans oyuncu oldu.

The Wild Robot

Lupita Nyong’o, Pedro Pascal Catherine O’Hara gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı filmde, Roz adlı akıllı robot, bir gemi kazasının ardından ıssız bir adada mahsur kalır. Roz, zorlu ortamda hayatta kalabilmek için adanın hayvanlarıyla bağ kurar ve yetim bir kaz yavrusuyla ilgilenir.

Ters Yüz 2

Ters Yüz 2, artık bir ergen olan ve çok daha çılgın, kişiselleştirilmiş duygularla uğraşmak zorunda olan Genç Riley’nin maceralarını konu ediyor. Riley, artık tam bir ergendir ve bu durum kumanda merkezinde karışıklığı neden olur. Bu zamana kadar çok iyi çalışan kumanda merkezi yıkımdan geçer çünkü beklenmedik bir duyguya yer açmak zorundadır. Yıllardır merkezi başarılı bir şekilde yöneten Neşe, Üzüntü, Öfke, Korku ve Tiksinti, aralarına Kaygı, Gıpta, Bıkkınlık ve Utanç’ın katılmasıyla karmaşık duygular içerisindedir.

We Live in Time

Senaryosunu Nick Payne’in yazdığı filmi, BAFTA ödüllü “Brooklyn” filmiyle tanınan John Crowley yönetecek. Filmin başrollerinde Florence Pugh ve Andrew Garfield yer alıyor.

SNL: 1975

11 Ekim 1975’te genç komedyenlerden oluşan bir grup televizyonu sonsuza dek değiştirdi. SNL’nin ilk yayınına giden anların kamera arkası hikayesini takip edin.

His Three Daughters

“His Three Daughters”, babalarının sağlığı kötüleştikten sonra bir araya gelen kız kardeşlerin aile dinamiklerinin gergin, büyüleyici ve dokunaklı bir portresini anlatıyor.

Queer

Bir uyuşturucu baskınından kaçan Amerikalı bir gurbetçi, terhis edilmiş bir Amerikan Donanması askerine aşık olur; asker, onun ilerlemelerine kayıtsız kalsa da, sonunda pes eder; ancak bu, cinsel arzularını daha da büyük bir saplantı haline getirmeye yetecektir.

Beterböcek Beterböcek

Üzerinden 20 yılı aşkın zaman geçtiği halde sinemanın kült yapımları arasındaki yerini koruyan Beterböcek filminin devam halkasının yönetmen koltuğunda bir kez daha Tim Burton oturuyor.

Maria

Yunan asıllı Amerikalı soprano sanatçısı Maria Callas’ın hayatını anlatan “Maria” filminde Angelina Jolie, Callas’ı; Haluk Bilginer ise Yunan asıllı armatör Aristotle Onassis’i canlandıracak.

Senaryosunu Steven Knight’ın yazdığı “Maria”, Maria Callas’ın 1970’lerde Paris’teki yaşamını ve yaşadığı derin yalnızlığı konu alacak.

A Complete Unknown

Bob Dylan’ın hayatını anlatan filmde Timothee Chalamet rol alıyor. Çekimleri devam eden filmin yönetmen koltuğunda James Mangold var.

Joker: Folie à Deux

Arthur Fleck’in hayatına odaklanılan Joker filminin devam halkası olan “Joker: Folie à Deux” 4 Ekim 2024’te gösterime girecek
1920

Sing Sing

Dayanıklılık ve insanlığın bu heyecan verici gerçek hikayesinde, işlemediği bir suç nedeniyle Sing Sing’de hapsedilen ve orada hapsedilmiş adamlarla birlikte bir tiyatro grubunda rol alarak hayattaki amacını bulan, Divine G’nin hayatında odaklanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir